Florae Malesianae Precursores III. Dialium L. (Caesalpiniaceae) - Wit, H.C.D. de (Blumea, 1953)
Dialium hydnocarpoides, sp. nov. — Foliola (15)17—19, elliptice oblonga, 4.5—6.5(8.5) cm longa, 2—2.5(3) cm lata, apice abrupte breviter acuminata. Sepala extus pubescentia, intus puberula. Stamina 2, raro 3. Ovarium in receptaculo plano, lato, strigoso excentrice insertum. Stylus glaber. Legumen fere globosum, leave, velutinum, c. 15 mm diam. Typus — Sumatra, Palembang, prope Lematang Ilir: FRI 185 T. 3 P. 541 (L).